Friday, January 14, 2011

Satu dunia kata jangan tapi nak jugak


deviant art image

Ha tu lah.Sapa suruh degil sangat. GOTCHA!

Dulu orang semua kata just tinggalkan dia, now Tuhan tunjukkan juga kenapa..SHE/HE CHEATED ON YOU. LIED TO YOU. BETRAYED YOU. Kan dah Ketahuannnnn.


Kenapa bila kawan-kawan, emak atau siapa saja nasihat kita suruh tinggalkan si dia, kita tetap degil? Walaupun hati kecik tu tahu memang si dia tu harus ditinggalkan. Cengeng sorang-sorang dalam bilik meratap macam orang meroyan.


Lepas tu butakan mata pekakkan telinga walaupun tahu kecurangan di depan mata.

Bila ada orang tanya, kenapa kau masih bertahan?


Jawapan cliche' anda yang mana satu?
a) i sayang sangat ok. i tak boleh hidup tanpa dia
b) dia boleh bagi i everything jiwa dan raga. my life depend on him *wek muntah*
c) kitorang dah lamaaaaa. takkan nak let go dia macam tu je?
d) ni first time dia buat hal dowh. before ni dia baik sangat dengan aku . takpe aku boleh maafkan dia.janji dia tak buat dah. nobody's perfect
e) kau bukannya penah becinta pon.sebok je la
f) Dia je yang faham aku. korang tak faham aku. korang tak faham apa aku rasa
g) kalau dia wat hal lagi aku clash lah
h) and the list goes on


Saya yakin, ramai akan stuck dekat jawapan C. Sebab percintaan tuh dah lama. Eh peduli apa lama ke baru. Actually kamu rasa insecure, takot tak ada orang nak kat kau dah.kan kan? Kemon guys, don't be so stupid dumb dumb. You have to be motivated. You deserve much bettahh. Ceh senang je cakap, buat tengok. Sebab senang lah saya suruh buat. Kemon u can do it. Tak mungkin Tuhan tak bagi replacement. Mesti ada. Udah-udah la terkenangkan si durjana itu. Tapi.. Heip no tapi-tapi. Asal degil sangat nih. Jirus asid nak?* ish 18sg dah ni*

Kadang-kadang bercinta sampai bertahun-tahun tapi end up begitu sadis. Jangan tanya kenapa. Semua kerja Tuhan. Bukan orang tak sayang kat kau, bukan sebab muka kau buruk, bukan sebab kau useless dan tak penyayang tapi kau dah terjumpa orang yang salah dan buruk perangai sebab tu dia tak hargai kau yang hot lagi baik hati ni. Ini pengajaran supaya dapat jumpa orang yang betul..tapi jangan ingat orang yang betul tu terus datang bergolek. SABAR BOLEH TAK? Kalau nasib kau baik, dapat jumpa terus kawin. Kalau nasib kurang baik, akan jumpa beberapa orang dahulu sebelum berjumpa dengan THE ONE. ^_^


Memang sedih kalau apa yang kita sayang tak jadi milik kita. Apa benda yang senang dalam dunia ni? Buat dosa paling senang tapi nak buat benda yang baik untuk diri sendiri cukup susah..

"Every time you break up, you get one step closer to the RIGHT one. Keep moving on till you meet the ONE. So, forget your EX!" twitter quotes

deviant art image

5 comments:

eeqa~ said...

Hey Girl! I agreed with you 100 and 10 percent! which I hope this is not the end for my friend. "Satu dunia kata jangan tapi nak jugak".

We really feel insecure when she's with him.

We feel pity.

But, somehow she never want to listen to us.

So, we hope he is the one even we didn't want him to be. Just for the sake of her. :)

zEri sAfEerA said...

wah,,, terserap dalam hati. sangat tersentuh baca ini entry. suke ah.
yup, kita harus percaya...

mahirahkamal said...

i know orang akan ckp "kau cakap senanglah, cuba kalau kau kena"
adoi sekeh kang. macam nak letak diorang ni dalam kotak hantar g zimbabwe. orang care pasal dia tapi tak appreciate kita pon sbg orang yang ambil berat. Fine taknak dgr sudah at least dah bagi advice.kalau at the end patah hati, i would love to say " i told u so"

miss.fieza said...

betul3 :)

eurasia said...

"..dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. Dan, Allah jualah Yang mengetahui, sedang kamu tidak mengetahuinya.." (2:216)