Thursday, January 13, 2011

Jejak kasih

Sejak sekolah, saya ada ramai kawan. Kawan yang datang dan pergi memang ramai. Mereka singgah sekejap dan tinggalkan jejak yang takkan hilang. =( sob sob

Ada juga yang tinggal jejak..pergi tak pernah kembali

Ada yang tinggalkan jejak, masih setia mengunjungi

Ada yang tinggal jejak, mereka pergi sebentar.. lama..
dan kembali semula..

Malaysia Hari Ini panggil benda tu jejak kasih.

Dapat juga jumpa mereka walaupun sekejap. Semenjak dah dewasa ni *taknak mengaku*, susah nak hang out dengan kawan-kawan. tak kira la kawan sekolah, kolej, sekerja. Sometimes sebab technology yang makin advance, wujudnya  twitter,skype and Oovoo manusia dah tak perlu berjumpa. Video call tak cukup ah! Tak mesra, tak le pegang-pegang. Maksud saya dengan perempuan sahaja. Lelaki shut up and dok jauh-jauh.

Lucky me. Saya ada kawan-kawan yang baik hati macam mereka ni. Kadang-kadang orang yang kita claim as best friends pon tak ada masa untuk kita.

So i claim these fella as my good friends..

Inilah jejak kasih, kawan kolej agak betahun juga tak bersua. Aleeya, Sabira dan Aeca. Teman seperjuangan di menara gading. ^_^ After kolej masing-masing bawak haluan. Ceh kunun nak berdikari dan menjadi orang yang berjaya. Jumpa-jumpa terkejut dengan salah seorang nak kahwin. Hoi tak menyempat..finelah korang je yang ada encik boyfriend. Sebab itu orang kata bila kita single, kita nampak happy couples, bila kita commit, we see the happy singles. Nanges. =_='

Anyway ini gambar 2 bulan yang lepas. Dah basi baru nak upload lah kan.

Jamahlah hidangan yang tak seberapa ni

cake mini untuk birthday girl Aleeya

ni nama dia pancake dollars. bukan saya punya


ni Aeca punya.

malangnya saya. tersalah order.! tak kenyang lansung.

muka buat-buat happy. saya nak makanan lain

aeca.mahirah.sabira.


Cik Aleeya birthday girl (ala kek sejemput je) *sebelum memakai shawl*

Cik Aleeya selepas memakai shawl.




eee ketiak kau busuk jauh sikit pls

pulun makan.buruk kan perangai?
Tutorial tudung di kedai makan? takpe aleeya untuk kamu apa saja ye.

tengok mahirah ni main tipu pakai heels


kesian orang nak lalu depan tak jadi tengok kami semangat camni



BILA TAH DAPAT JUMPA LAGI? nak plan makan yang sejam dua ni pon amik masa bebulan. Amboih tunggu kad kawin dari korang je la jawabnya.Tak ajak memang nak kena back hand sorang-sorang. Mahirah seperti biasa macam cerita 27 dresses..always always a bridesmaid. Kalau tak jadi pengapit tak sah. Asal Kenduri je muka ni jadi pegapit. Betapa loser nya laku sebagai pengapit je? Amik aura kunun. Propa je semua tu. Mak nak kawin dengan Ashraf Muslim.

Ok dah cukup membebel mulut kecik ni dah penat.

7 comments:

alexa yussida said...

bestnyeee dpt re-union:)

mahirahkamal said...

memang best..
tapi awak duduk sana lagi best ada snowwwww.jeles

mahirahkamal said...
This comment has been removed by the author.
Gayahspears said...

amboi jejak kasih camni best.. dapat mkn2 lagi tu.... huhu kalo dapat gosip lagi best kan??? kah3

mahirahkamal said...

amboi cik gayah. gossip tu semestinya. kalau perempuan tak gossip bkn perempuan la namanya.

Aimanness said...

nice blog, i've always come here, almost everyday ;)

Amirrah Zawani said...

makanan tu semua nampak menyelarakan.. laparrrr ;P