Saturday, January 15, 2011

Blogging lagi best dari Facebook

Deviant Art Image

Terasa facebook makin hambar. Bilangan kawan bertambah tapi kenapa wall agak suram? Nak tambah bilangan kawan saja?  Rasa fungsi facebook sekarang lebih kepada business. Wall dah jadi cam tempat sidai tudung, sidai kain, tempat make up. Mana semua manusia pegi? Dasar stalker aje ke? =_=' Delete kang. Add orang tapi tak bercakap pon. Main add jeh..kalau tak nak kawan sudah, tak perlu nak add-add tambah kawan kau sampai beribu-ribu.

Mari beralih kepada blogging. Mari tepuk tangan ramai-ramai. Anda semua napa comel sangat dan sangat friendly. ^_^ Mahirah amat suka hati dengan korang punya warm welcome. Saya kan orang baru, tapi ada juga yang sudi singgah sini walau punya beribu follower macam Abang Ben. TQVM. *bukan nak bodek ok terharu je* Ada tu pulak singgah & bagi comment..wah. Banyak nye masa korang. *mata bersinar tanda touching* Kalau kat facebook wall tu seminggu kadang-kadang sama je tak ada perubahan pon. Semua tahu nak LIKE je. Bagi la feedback at least.

Tetiba rasa nak tutup facebook dan nak jadi full time blogger disebabkan kamu semua yang ohhhsemmmm.Nih yang semangat lagi nak tulis lagi entry menarik untuk tatapan anda. Terima kasih ye kalian sudi jenguk blog tak seberapa ni. InsyaAllah akan ku cuba entry yang umphh untuk kita kupas sama-sama.  Jangan segan-segan tinggal jejak so i can follow and discuss the matter on your blog .

Taknak follow saya pon tak pe ^_^ kalau rasa tak best tinggalkan je komen kata takbest..mana tau bole improve. kan kan?

Bye Facebook. *ye ye je*  Hello Bloggers.. mari menghidupkan blog masing-masing dengan entry yang mantop.Jangan pikir nak buat duit je tau..niat ikhlas/jahat akan menampakkan hasil at the end. Moga kita semua jujur dalam penulisan. Jangan cilok entry orang sudahhh.

Muka teruja dapat follower

16 comments:

rafiza ruslan said...

betol3 .

fb da x besh da skg .

sy pun jenis suke 'like' je . hehe. cuz mlas nak penuhkan notification . :p

neway .
im juz a new comer in blogging world .

haha.

TERUJA !

P/S: salam perkenalan :)

mahirahkamal said...

salam perkenalan, saya pon baru jugak. ^_^

PinQib said...

kita ni floow balik taw
lain kali singgah la blog saya KOMEN, LIke ke apa ker, SHOUT ke,

I will do the same :)

happy blogging

Tengs follow blog kita

|SYOK sendiri|Siapa RAGAD WALEED AL KURDI? |

Liquid said...

betul2 incek liquid sokong. masuk fb skadar tgk2 je, pstu tutup hee. membelog lg beshhh

-jalan2 cni lalalal~

SiSagaPutih said...

i love to blog more than to fbing. tapi trafic blog i byk datang dari fb. pape pon, i dont quite agree dengan segelintir org yg meng'myspace'kan blogging.

"I dah follow u, u follow i la pulak"

nape nak kena ada attitude mcm tu? hehe kalau i ske cara penulisan orang tu, i akan follow, org nak follow i? terpulang, tak halang

http://sisagaputih.blogspot.com/2011/01/apakah-maksud-awek-hot.html

mahirahkamal said...

si saga putih : yup betul, sometimes jadi follower tapi tak baca pon blog kita tak guna juga. Jdi follower supaya kita follow dia balik.

tapi kena faham juga kdg2 they are pretty excited nk dpt follower sebab biasalah newcomers.

sama la cam u, kalau blog diorang byk benda menarik i'll follow them back.i x paksa orang follow blog i. xnak follow sudah.hehe.because i know blog i biasa2 je

Mfs said...

hanya belog di hati ku..
ceeeeeeewah!!

salam perkenalan dari mfs =)

iedchan said...

betui2...hehe..u comel..i folo la k..:P

iffah imani said...

yup..fb vs blog = i "like"blog...

mil said...

betul tu mahirah..dah xda feel sangat fb skrang..hehehe

►AdamXis◄ said...

Point yg bagus cik Mahirah...
Berbelog lagi besh...
Dah jarang lepak kat FB, stakat nak chat2 jer ctuu, tgk gambar...
a.k.a stalking ker?he3...
berblogging sambil berchat
di BCR plak...neway
nice to meet you (^^,)

Dee Zahari said...

fb hampagas weh,

bek blogging jek :p

Amirrah Zawani said...

i pun dah busan dgn fb..
blogging lagi best kan.. :)

zmanja said...

salam perkenalan:)
stuju sgt2...blogging lagi best dr facebook....la ni dh gile nk berblog plak..hahaha

saperakue said...

yeah.. fb x best..
sbb x best da bnyk kali deactive fb..

Kumbang Jingga said...

erm..setuju yg blogging lg best sbb dpt tambh info dan knowledge..anyway..u cute..tergoda jap kumbang hikhik