Tuesday, February 22, 2011

Damn u Cicak

Maaf, sebab tajuk entry agak *&*(^&*(&)&%$#%#%$@%~ Mode: geram
Cicak adalah binatang yang paling licik dan ada di mana-mana. Contoh, di balik pintu bilik air dan saya telah menjadi mangsa.




Malam tadi, masa nak ke bilik air, buka pintu tiba-tiba terasa ada benda terjatuh atas kepala. Tapi memula buat tak tau je la dan ia mula bergerak-gerak. START CUAK!! Tangan terus raba kepala dan baling benda tu ke lantai. Dia nak masuk kain plakkkkkkkk. Pervert gila cicak ni. Saya memang fobia cicak terus menjerit dan melarikan diri..amat malang ketika itu lantai amat licin dan terus saya tergelincir dan pipi landing dulu ke sliding door bilik air. TERBAIK kesakitannya. Rasa panas, pipi terasa kebas gila dan kepala tiba-tiba berpinar..tapi yang penting lari dari cicak dulu! Berjaya lari dari cicak itu, kat luar semua orang terus serbu sebab bunyi jatuh dalam bilik air tu kuat sangat.. Yes pipiku berdarah. Patut la rasa panas je. :'(  Tetiba baru rasa sakit gila lalu menangis~ Tuam ice batu sampai terlelap.

Dua benda dalam fikiran, muka dah cacat ke? Macam mana nak jumpa client muka herot dan bengkak nanti.
Tengok kat cermin ada garis panjang 2cm kat pipi kiri. Bole cover dengan tudung kot? kan kan.

Pagi ni takde pulak bengkak tapi terasa pipi macam besar sebelah. Macam pendarahan dalaman la konon. Perlu X-ray ke tak ni?? Takot jugak kan. Tapi memang terhentak kuat la. Alhamdulillah gigi tak bersepai..

Serious makin fobia terhadap binatang ni. Like they can smell that i don't like them. Burn cicak in hell!

Hati-hati lah ye ..moral of the story jangan berlari-lari di bilik air dan sediakan lastik sebelum menjadi mangsa binatang ini. Dia tahu kelemahan orang yang takot kat dia. HA HA. ye la tu nak lastik belum ape ape dah cabot!!

21 comments:

Zulfahmi Abidin said...

hahahh.cicak musuh kedua aku selepas lipas.^_^ aku pon ade entry cicak dan lipas mcm kau.^_^

MéuzAngelo™ XXIII said...

cicak je kot..
tapi kalo terok sgt luka tu gi la klinik.. :)

nur aisya humaira said...

haha...ciannye mahirah...
saya pn geli ngan cicak ni..huhu

Mr.Kerro said...

habislah muka dah senget sebelah psl cicak..hehehehe

Jejaka Terhangat said...

alahai..ciannye cik ira ni..hope luka tu takde la teruk sampai kena buat pembedahan plastik ek..=p

marah btol kat cicak..pasni pg la mana2 kedai cari racun cicak..ada jual..

Fariq said...

adeh.. tu la lari2 lagi sape suruh.. cuba dok belai cicak tu dulu pastu baru hempaskan ke lantai baru la tak jatuh.. sian awak.. :p

EJA said...

ewww..memang tidak suka cicak..kesian kat kamu..

►AdamXis◄ said...

Assalam...bang bang boom u cicak...hu3.alahai cian nye cik Mahirah terjatuh disebabkan cicak tuu...aish.harap2 u dah sihat skrg...and dh recover...sy pun anti cicak...satu2 nya haiwan yg sy cukup geli...bhahaha.ok terbongkar dh kelemahan sy...shhhh jgn gtau sape2 erk...tata.sampai jumpe lagi...mai laa chat kat BCR klo senang2 nnt

Syamil Johan said...

senang jaa nk settle cicak nie..beli lastik getah..baru takut skit cicak tue..

~ Cik Azz ~ said...

Sian Mahirah..

Kat rumah ni kalau ada cicak je, terus mak akak sembur dgn Ridsect...Dia mmg pantang kalau nampak cicak ni..

Harap2 dah sembuh dah sakit tu ya..

Amni said...

hahahahhaha... sorry2.. tergelak.... adoilaaa.... so muka camne? boleh bawak jumpa client tak? hehehe...

macam la saya tak takut cicak kan gelakkan orang... hahahahha

Kumbang Jingga said...

mahirah g jupe doktor..takut ada pendarahan dalaman(caring kt mahirah hehehe)...huhuhu..jahatnya itu cicak pervert plak tu..hehehe...

.cik ieyna. said...

sebab cicak sampai jadi mcm tu. kesian mahirah.

yananana said...

huwaaaaa. faham! ive been thru the same thing. cicak ssngat menakutkan =S

alexa yussida said...

alahai kesiannya..ganas gila cicak tuh:D cepat2 sihat ya!

cicak tak salah untuk dibunuh sbb die bising masa Rasulullah sembunyi dekat gua hiraq dlu..

JIJI YU said...

eheheh...cicak ni salu je melepas kat umah aku..tak larat aku nak mmbasuhnye..mmg tak tau mencebok betol menatang ni

Mr. TN_SkY said...

ha..[eg klinik check :-D

misS FEeza macho ! said...

HAHA :D
klaka lahh .cicak cicak .

kacau mahirah lagi ,aku sepak kau !
:D

Dila Lala said...

hehehe. cicak xmkn org lah kak. heee

gabanMorka said...

aku pernah berak

sudut kananku ada seekor ulat gonggok

sudut kiri ku ada juga seekor gonggok

aku malu mereka memerhatikan ku

tapi apakan daya aku ada urusan penting yg perlu dilaksanakan

zEri sAfEerA said...

owh. sy lagi geli lipas dr cicak. so, x susah la kalo nk tgkap n bunuh trus d tmpat kejadian. hekhek D:

hopefully xde pape yg serius kat muka 2